СТАТИИ

`начало`статии`


Пиле с картофи

Още една бърза и вкусна рецепта, за хора без много време.


Времето посояно не достига и в резултат на това и желанието ми да готвя също се стопява. От друга страна обичам да хапвам вкусни неща. Ето една скорострелна рецепта, която се приготвя почти сама. Пиле с картофи.

Взимате от магазина едно пиле за грил. Те са намазани с подправки и поставени в онези пликове за готвене. Размразявате в микровълновата печка с плика. Важно - за да се размрази равномерно го слагам в съд с вода, иначе на места се изпича, а на други е още замръзнало. В повечето случаи това трае около половин час. После отварям плика, но леко го завъртам, за да не влиза от водата при пилето, а и ако има нужда да излеза горещ въздух, сам да може да си направи път. Колкото време се е размръзявало, толкова го оставям да се пече в микровълновата.

През това време нарязвам картофите на едро и ги поставям в една тава. Слагам малко сол и черен пипер.

Пилето като се изпече ще е пуснало едно много вкусно сосче. С него залейте картофите, сложете пиленцето отгоре и го намажете с краве масло. Долейте в тавата вода, така че да покрие картофите. Слагате във фурната. Държите там, докато картофите се запекат добре и пилето придобие златист цвят.

После вадите и ядете. Това е! Bon Appetit!


Коментари

vesito bs
mnogo vkysno
 
2000-2021© Asterixworks.com.Всички права запазени.