СТАТИИ

`начало`статии`


Реклама, антиреклама или две в едно

За рекламата на Вивател със стадионите и пича с флагчето.


Телевизионните реклами ги гледам доста разсеяно. И без това ни облъчват с тях през 10 минути. Тези дни обаче се появи някаква на Вивател за 500 безплатни минути. Първите два-три пъти я гледах, но нещо не ми се връзваше. Дават един пич с флагче и свирка, кефи се човека, а около него празно. Дават от време на време и някакъв пълен стадион ... абе пълна каша. Явно да се схване идеята си трябваше малко повече внимание, отколкото е склонен да отдели изморен човек вечерно време.

Гледах пак...Ясна работата - стадионите са два. Има и някакви табелки на входовете. Много за кратко ги дават. Още 5-6 пъти гледане, за да успея да видя надписите. Видях надписите...

Останах малко като гръмнат. Не мога да разбера - това раклама за Вивател ли е или антиреклама за М-тел? Това не е ли проява на лош вкус и отдавна забранена практика в рекламата?


Коментари

Sasho
Аз от тази реклама нищо не разбрах. Изобщо ако не се казваше че е на вивател и е за някакви минути можеше като нищо да си помисля, че е реклама на А сектор на стадиона или нещо такова :-)
Камен Раев
Изобщо не е забравена практика. Всички рекламодатели го правят. Идеята е точно такава - да е прикрита колкото може повече. Цел: да се гледа възможно най-съсредоточено. Да не забравяме че и антиреклаамта всъщност е по-голяма реклама от директната такава. :)
Georgi
Аз като дават реклами и ледам да превключа канала... Тази реклама и на мен не ми е много ясна, не се разбира кво послание крие... може пък и нарочно да е така не знам... Като цияло не ми хареса самата реклама. Прекалено неясна и двусмислена е... Като рекламни кампании в българия признавам Кока-кола и Нсетле. Техните реклами са малко, но са винаги точно в целта.
Петър Найденов
Хм, нямаше ли нещо като закон или просто морален кодекс в рекламната индустрия?. Ако няма, това означава, че нещата зависят единствено от добрият вкус на рекламодателя. Във всеки случай не си спомням друга реклама, която да набляга повече върху това колко е зле продукта на конкурентите и то съвсем конкретно.
Миро
Общо взето гледам разсеяно реклами. Специално този клип направо ми създава впечатление, че ако стана абонат на ВИВАТЕЛ, ще си седя сам на празен стадион и че винаги ще бъда там, където хората ги няма. А може би е голям рекламен трик на МТЕЛ ? Хитро !
Stanislav
ne sum gledal reklamata,no ako tova e antireklama na M-tel opredeleno e projava na lo6 vkus...a osven tova e i zabraneno. Gledal sum podobna reklama na PEPSI,deistvieto se razviva v bude6teto,njakakuv profesor arheolog zaedno sus studentite si pravjat razkopki i namirat poznatoto na vsi4ki 6i6e na COCA-COLA.Vsi4ki go gledat s ogromno ljubopitstvo i nedoumenie...edin ot studentite pita profesora kakvo e tova,a toi vuzkliklikva-njamam predstava!
Петър Найденов
Да ти кажа и сега се правят подобни реклами, но доколкото знам не се излъчват. Правят се за майтап. Виж това например...като говорим за Кока-кола и Пепси: http://www.youtube.com/watch?v=m2ogC-AWvZ0. Между другото написаното от Миро разбиране съвпада с моето първо впечатление. Затова си и помислих, че нещо не се връзва съвсем и почнах да го гледам по-съсредоточено.
JImi
Ami az mislq che reklamata ne e losha ideina e .. e da malko e agresivna no estestveno tq e otgovor na LOOP mrejata na Mtel i e normalno da e napravena po tozi nachin
Йордан Стоянов
Здравейте, не съм рекламен експерт, но имам мнение за рекламата. Наистина не е за изморени вечер хора - които нямат сили да мислят и се ангажират със "странични неща" - това, което ме радва, е че в България рекламата започва да става абстрактна, т.е. да се възприема подсъзнателно. Замислете се върху фактите: кой в страната ни притежава преносната мрежа за нашите разговори; какви са цените на трите доставчика по класове услуги (направете табличка и ги сравнете);подредете в мисленето си понятията - реклама, автореклама, антиреклама и се замислете върху изтънелия джоб на Българина. За последно: калкулирайте разходите си (ползвани услуги - платени пари) към трите оператора във времето за да усетите атмосферата оператори - потребители и разберете какво е това конкуренция между оператори и как това се разбира в България. Най - добре не правете нищо, но се обадете на някого и му кажете, че го обичате. Приятен ден на всички!
Петър Найденов
Йорданe, тук никой не коментира цените на операторите. Става дума за конктретна реклама и как въздейства тя върху хората.
Xart
Пич, сега ще те информирам относно тази реклама. Рекламата беше заснета някъде към средата или края на юли 2006-та. Знам горе-долу защото бях в масовката когато я снимаха. Мога да ти гарантирам че стадиона е един. И ако трябва да бъда по конкретен ще ти кажа и кой - стадиона на ЦСКА. Снимките започнаха някъде към 9 сутринта и завършиха към 13:30. Определено не бяхме много хора, но нали се сещаш че в момента компютърната обработка е на много по високо ниво. Пример за друга реклама е пак тази на Vivatel с Христо Шопов. Бяхме не повече от 300 човека, ана рекламата се оказва че сме били някъде към 1500 ;) А това, че ти не си видял надписите...еми твой си проблем. Много ясно си се виждат дори. А може и да е антиреклама на МТел...не мога да ти кажа със сигурност..Все пак живеем в свободна държава и според мен е нормално да има какви ли не реклами.
victor
AZ PUK SUM GLEDAL EDNA REKLAMA S EDNO DETE,KOETO OTIVA DO AUTOMATA ZA COCA-COLA.Puska 25centa i mu dava kola v kutiika.Psle pak slaga pari i mu oschte edna i ya slaga dolu do drugata.Sled tova se kachva vurhu dvete koli i puska oschte parichki v avtomata i poluchava Pepsi.
 
2000-2021© Asterixworks.com.Всички права запазени.