СТАТИИ

`начало`статии`


Калибриране на монитор

Продължение.(Страница 3 от 3)


Някои последни практични съвети

За да гарантирате добър резултат от калибрацията е хубаво мониторът да е бил в работен режим най-малко половин час. Това важи с особенна сила за CRT мониторите.

Стаята, в която работите е хубаво да не е много шарена, защото отразената светлина в цветни стени може да окаже силно влияние върху вашето цветоусещане.

Изберете мястото на монитора така, че върху екрана да не пада директна светлина. Не работете на тъмно. Използвайте по възможност мека, отразена зад монитора светлина.

Ако имате нестабилна електрическа мрежа може да се окаже, че при всяко замерване получавате различни резултати. Стабилизирайте захранването с UPS.

Заключение

Светът не е идеален, колкото и да ни се иска. Повечето хора по света не са чували за думата "калибриране", а и знаят само копчетата за контраст и яркост. Освен това те си държат мониторите тъмни, за да не ги дразни яркото бяло.

Калибриращото устройство е ненужен лукс за любители ентусиасти, пожелателно, но незадължително за уеб дизайнери и необходимост при изделия за печат. Цифрова печатница "Ная" рабити с EyeOne Pro и така крайните резултати при тях винаги са предвидимо добри.

Страници:

Коментари

Marieta Ilieva
Suvsem slu4aino popadnah s tursa4kata na Va6iq sait. Parvona4alno me grabna viziqta i zapo4nah s golqm interes da go razglegdam.Vpe4atlena sum i ot Va6ata avtobiografiq. Produlgavaite v su6tiq duh!!! Li4no az se zanimavam s Grafi4en Dizain, v oblastta na reklamata sum ot 2-3 god.- ne e mnogo vreme, no pred men e bude6teto.Nadqvam se i az da moga da uspeq i da se realiziram kato Vas.Uspehi...i mnogo kusmet:)
 
2000-2021© Asterixworks.com.Всички права запазени.