СТАТИИ

`начало`статии`


Калибриране на монитор

Когато се работи за печат, точното представяне на цветовете е жизнено важно...


Проблемът

Напоследък започна да ми се налага да правя някои работи за печат и сметнах за необходимо да намеря начин да гарантирам цветове на продуктите си и да няма неприятни изненади. Знаете - винаги е виновен дизайнера, а в печатницата ни лук яли, ни лук мирисали.

В търсене на решение

Продуктите в тази насока не са чак толкова много. X-Rate на Monaco, Spyder на ColorVision, Huey, EyeOne Display и EyeOne Pro на Gretagmacbeth. Не намерих фирма в България, която да предлага X-rate, така че се съсредоточих върху останалите продукти.

Представители на Gretag за България са Apple Center. Посрещнаха ме изключително учтиво и ми отделиха близо час, за да ми разказват за технологиите и параметрите при цветовите калибрации и да ми демонстрират конкретните продукти. Отидох да видя и конкурента Spyder2 на ColorVision. В Adcom ми казаха "ето това е" и ми връчиха една кутия. Отворих го, погледнах го, видях че хората не горят от желание да ми показват каквото и да е. Реших, че ще е по-добре да ровя по интернет на спокойствие, отколкото да чета сам документацията в офиса им.

И така - финалните ми впечатления: EyeOne pro е страхотна система. Могат да се правят профили за монитори, принтери, фотоапарати, скенери и цифрови мултимедийни проектори. Тъй като нямам затворен цикъл на производство за мен се оказа достатъчно добър вариант EyeOne display. Spyder2 го отписах бързо като по-скъп и непознат.

EyeOne display - калибриране на монитори

EyeOne display - ето го и него:

box.jpg

Обложката на кутията е доста стегната като нова и се изисква голямо търпение, за да се свали без да се скъса.

box_open.jpg

Вдясно е самия EyeOne display, а вляво - аксесоарите. Черната тапа е гумена противотежест, която се закача на произволно място на кабели и помага за прикрепването на устройството към монитора.

lead.jpg

Бялата капачка се прикрепва към устройсвото, когато трябва да се измерва околната светлина и влиянието и върху монитора.

cap.jpg

Към пакета има и задължителните диск с програми и драйвъри и ръководство за екслотация.

driver.jpg
Страници:
 
2000-2021© Asterixworks.com.Всички права запазени.