СТАТИИ

`начало`статии`


Новият Flash 8

Новият продукт на Macromedia обещава много. При постоянно нараставащите скорости на интернет връзките и все по-интуитивната среда за разработка, Flash технологията печели все по-голям дял от интернет пространството.


Американците са полудели по Flash. Високите скорости на интернет връзките там дават широко поле за развитие и превръщането му в основна медиина среда. Но да се върнем на въпроса...

Новото,което ме накара да се поровя повече за тази версия е наличието на бленди на слоевете - Blending Modes. Това е страхотно. Ще има още алфа канали, подобрена поддръжка на шрифтове(едно от нещата, които винаги са куцали във флаш). Прибавени са стилове, растерни и векторни ефекти. Като гледам дългият списък с нововъведения все едно слушам дефиниция за Adobe Photoshop. А може това да е една от последиците на сливането на двете компании.

Във Flash 8 са добавени и множество екстри за видео обработка, които все още нищо не ми говорят.

Продуктът вече е даден на някои известни студиа да го тестват. Отзивите са доста ласкави. Вижте това видeo. Ето и продуктът, за който се говори.Доста впечатляващо. Изглежда осма версия за Flash ще е революция, както беше версия 4 за Photoshop.


Коментари

 
2000-2021© Asterixworks.com.Всички права запазени.